Enkelt, lättskött och underhållsfritt

Fredrik Björngard är mycket nöjd med sin nya pelletspanna Windhager BioWin 2.

Det fanns flera anledningar till att jag installerade ny pelletspanna, bland annat ville jag ha ett system där man kan fylla på pellets med bil istället för säck. Att slippa hantera säckar och arbetet med påfyllning var en av anledningarna till den nya pannan. Nu har jag ett pellletsförråd där pannan själv hämtar in pellets via en vakuumsug vid behov. En annan anledning var att jag ville minska min pelletsförbrukning, 2002 monterade jag in en pelletsbrännare på min oljepanna. När jag nu bytt till en fullutrustad Windhager har jag sparat ca 40% på min pelletsförbrukning.

Tack vare att systemet har ett flertal temperaturgivare har jag nu en jämnare temperatur i hela huset även vid väderomslag. Systemet är mycket underhållsfritt och i stort är det bara att tömma asklådan en gång per år.

I och med bytet till BioWin 2 fick jag också en modern panna som jag även kan styra och kontrollera med en app i min telefon. Vill jag höja eller sänka värmen i huset så kan jag göra det enkelt med min telefon oavsett var jag är säger Fredrik.